Verhalen van Ex-rokers

Voor mensen die net gestopt zijn of willen stoppen is er niets krachtiger dan het lezen van verhalen van anderen die succesvol gestopt zijn met roken. Zij weten precies hoe het is om te stoppen en vertellen in hun verhalen wat de reden voor het stoppen was en hoe ze om zijn gegaan met de ontwenningsverschijnselen.

Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de mooie verhalen die ons regelmatig toe worden gezonden. Heb jij ook een verhaal te vertellen? Wij willen deze graag hebben! Stuur deze op via het contact formulier en we zullen je spoedig laten weten of we jouw verhaal op onze site plaatsen.


Het is nooit te laat om te stoppen – Het geweldige verhaal van Marieke

Marieke is cold turkey gestopt, ze heeft geen nicotinevervangers gebruikt en is vastbesloten de sigaretten nooit meer aan te raken. Lees hier hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen.


30 jaar gestopt met roken - Hans vertelt zijn verhaal

Toen Hans pas 10 jaar oud was kocht hij zijn eerste pakje sigaretten maar hij is inmiddels al 30 jaar gestopt. Lees hier de brief die Hans ons stuurde.


Geen stiekem gedoe meer...

Caroline is bijna een maand gestopt en voelt zich heel erg vrij. Ze hoeft niet meer stiekem te gaan roken en voelt zich stukken beter. Als hulpmiddel gebruikt ze nicotinekauwgom. Lees hier haar verhaal.


Net zoals geen twee mensen hetzelfde zijn, zijn ook onze redenen om te stoppen dat niet.

Lees het verhaal van Henriette, ze is naaister en breister en omdat mensen steeds meer klaagden dat haar werkjes naar de rook stonken heeft ze besloten om te stoppen.


Hoe ik eindelijk van het roken afkwam

Jan rookte zo'n 35 jaar en het is hem uiteindelijk gelukt om te stoppen. In zijn verhaal legt hij precies uit hoe hij dit gedaan heeft.


Niemand was meer verslaafd dan ik

De ex-man van Elly overleed een paar jaar geleden aan longkanker en hierna besloot ze meteen te stoppen met roken. In het stukje dat ze voor ons geschreven heeft lees je hier meer over.


Hoe Marjon is gestopt met roken

Omdat marjon klachten kreeg van haar kleinkinderen besloot ze om van haar verslaving af te komen. Nu merkt ze pas hoeveel fitter ze zichzelf voelt. Ze is wel wat aangekomen na het stoppen maar dit extra gewicht is ze al bijna weer kwijt.


Het stopverhaal van Milika

Milika was meer dan 35 jaar een kettingrookster totdat ze op een dag besloot om ermee op te houden en ondanks vele tegenslagen in haar leven heeft ze nog steeds geen sigaret aangeraakt. Lees haar verhaal in haar eigen woorden.


Ik voel mezelf schoner en ik hou eindelijk geld over aan het einde van de iedere maand

We kregen dit verhaal binnen van Joeri, die met behulp van zijn moeder en nicotinepleisters is gestopt. Met steun kom je heel ver, dat is te lezen in zijn verhaal.